Tips

  • * Det er vigtigt, at drink-glas er afkølede. Stil dem enten i fryseren i en halv time eller fyld glassene med is lige før brug. Smid isen væk, når drinken skal laves.
  • * Et “frosted” glas får man ved at stille det i køleskabet eller begrave det i isflager så længe, at der kommer rim på. Glasset skal se iskoldt ud og føles sådan.
  • * En sukkerkant på glasset laves ved at fugte kanten på et koldt glas med en skive citron eller lime og dernæst dyppe kanten i flormelis eller almindeligt sukker.
  • * Rør kun glasset nederst eller i stilken.
  • * Ryst drinks med æg, juice eller sirup så kraftigt, at det næsten bliver stift, ca. 8-10 sekunder. Hvis man bruger fløde, rystes endnu kraftigere.
  • * Ryst ikke en drink med brus.
  • * En æggehvide giver en ellers klar drink et blødt skær og en lidt skummende overflade. Hviden giver ingen smag.
  • * Brug en elektrisk blender til opskrifter, der indeholder frisk frugt og fløde og som kræver knust is. Kom først de kompakte ingredienser i, dernæst knust is og blend ved høj hastighed i fem sekunder. Ved først at komme den knuste is i til sidst bliver frugten flydende uden at blive for udvandet. Skænk og server straks.
  • * Server en cocktail straks, ellers skiller den.
  • * Husk altid at have en ske i glasset, inden du hælder noget varmt i, ellers kan glasset gå i stykker.


 
Aperitif
En tør eller medium drink serveret før middagen for at stimulere eller mindske appetitten.

Build
At hælde ingredienserne direkte i glasset uden brug af f.eks. shaker.

Digestif
En blød, afbalanceret, rimelig sød drink, serveret efter middagen.

Float
En lille smule spiritus hældt forsigtigt oven på cocktailen.

Mix
At hælde ingredienserne i en blender og mikse. Sies derefter i et passende glas.

Muddle
At støde og mase urter som fx mynte til en pasta i bunden af et glas.

Neat
Serveret uden is og ikke mikset

On The Rocks
Hældt over isterningerne

Shake
Ingredienser og isterninger hældes i en shaker og rystes kraftigt.

Spiral
Frugtskal skåret i spiralform

Stir
Isterninger puttes i et mikseglas. Der tilsættes ingredienser og røres i cirka 10 sekunder, til drinken er kold. Serveres i passende glas.

Straight up
En drink, der er mikset og serveret uden is.

Twist
Et aflangt stykke frugtskal vredet på midten (for at få olierne ud) og puttet i drinken som pynt.


Sabling af champagne:

Start med omhyggeligt at fjerne kapslen og ståltråden om flaskens hals. Derpå finder man den lodrette streg på flasken, hvor selve flasken er sammensat. Brug en champagnesabel og før den fra midten af flasken op mod kanten, hvor proppen sidder. Man skal ikke anvende styrke, men derimod et rent og hurtigt slag, hvorefter man står tilbage med en flaskehals, som er fint afskåret og lige til at skænke fra.

Champagnens tryk sikrer, at glasset ikke ryger ned i flasken, men man bør for en sikkerheds skyld tjekke, at der ikke er glasskår i flasken, inden man skænker. Det kan i sagens natur ikke være helt ufarligt at åbne en flaske champagne med et sabelhug, og der kan være brug for læderhandsker.

God fornøjelse!

 



Kaffe tips:

  •     * Vælg altid den rette formalingsgrad. Mellemformalet kaffe bruges til stempelkander og fint formalet til filter- og ekspressomaskiner.
  •     * Brug altid frisk vand til at brygge din kaffe. Vand afgør meget af smagen.
  •     * Brug kun vandet når det ikke længere koger. Kogende vand vil skolde kaffen og forringe smagen.
  •     * Brug kaffen så hurtigt som muligt efter åbning af pakken. Husk at opbevarer pakken i lufttæt beholder.
  •     * Genopvarm aldrig kaffen. Hæld den i stedet på en termokande.
  •     * Brug varme kopper. Eventuelt kan kopperne stilles ovenpå kaffemaskinen.
  •     * Det øverste skumlag på en espresso skal helst være lysebrun med mørkebrune områder. En anden farve kan betyde at brygtemperaturen har været forkert.


Te tips:

  •     * Hvis du bruger løs te skal du huske at bruge altid koldt, frisktappet vand. Opvarm tekanden med kogende vand før brug.
  •     * Brug cirka en teske pr. kop - og en ekstra til kanden.
  •     * Husk at teen skal trække uden låg cirka 4-6 min.
  •     * Brugte teblade kan bruges til flere ting som eksempelvis hårkur og rengøring af nye træmøbler.
  •     * Te beskytter dig bl.a. mod kræft og hjerte-kar-sygdomme

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér