Champagne sabel - dens historie og baggrund

Champagnesabel

 

Champagnesabler var oprindeligt forbeholdt den franske hær under Napoleon. Her havde kun de øverste i hæren adgang til en champagne sabel.

Det var officerer som havde champagnesablen med ude på slagmarken i tilfældet af sejr! Herefter ville hæren udskænke champagne til soldaterne på slagmarken.

klingen på champagnesablen er ikke specielt skarp og derfor blev den heller ikke brugt som våben. 

 

De franske officerer ville først tage champagneflasken og holde den i bunden med tommelfingeren og derefter bruge resten af hånden til at balancere flasken. Dernæst ligges champagne sablen på flasken med spidsen af sablen mod hovedet. I et let og elegant stød føres bladet mod hovedet af champagneflasken og bevægelsen ender når sablen er i udstrækt arm.

Her ses en video der beskriver på engelsk  hvordan champagnesabling foregår:

 

 

Det er ofte lettere end det ser ud og den franske hær imponerede folkefærd verden over med champagnesablen og ikke mindst de gyldne bobler som franskmændene er kendt for.

Champagnesabler er idag solgt verden over og især igennem Europa. Prisen er efterhånden nede på et niveau hvor alle kan være med. Kvaliteten af champagnesablerne svinger dog meget og derfor har vi lavet en lille checkliste til dig. 

 

Gode råd til køb af Champagnesabel

 

champagnesabel i æske

 

1. Sørg for at selve "bladet" er lavet af rustfrit stål. Ofte vil dette være oplyst på hjemmesiden eller butikken du køber sablen i. Er det ikke oplyst kan du næsten være sikker på den ikke er produceret i rustfrit stål.

 

2. Tjek prisen flere steder før du køber. Mange steder er det dyrt at købe sin champagnesabel. Det er det ikke hos Drinkworld hvor vi har landets billigste samt prisgaranti.

 

3. Skal du bruge din Champagne sabel til f.eks. udstilling eller andet end husholdningsbrug, kræves der en såkaldt blankvåbentilladelse. Den er let at få fingerne i. Du skal blot søge ned hos politiet hvor du kan få kvit og frit med ren straffeattest.

 

4. Har du tænkt dig at åbne en flaske foran en stor forsamling så køb et par billige flasker nede i dit lokale supermarked som du kan øve dig på at åbne. Det ville være synd at spilde en dyr flaske og kedeligt at skulle gøre det om igen foran en stor mængde mennesker.

 

5. Sørg for at holde klingen på sablen smurt ind i en syrefrit olie. Det holder den skarp nok til at kunne åbne flasker i årevis!

 

6. Du kan med fordel vælge at købe vores Champagnesabel Napoleon i æske.  Æsken er perfekt når du skal sablen i gave eller hvis du bare vil have en godt sted at opbevare champagnesværet.

 

 

 

 

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.

Acceptér